Olyan vagy mint Sherlock? Oldd meg a mérgezett ital rejtélyét!





A nő túlélte a mérgezést, de a férfi meghalt, pedig ugyanott, ugyanazt itták. Hogy lehetséges ez, észreveszed a nyomokat?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.05.16.
feladvány életmód mérgezett ital rejtély

Lássuk, te vagy-e a feladványok mestere! Ha a legsikeresebb nyomozók elméjével vagy megáldva, akkor mindössze öt másodperc alatt rájössz, hogy mi történt valójában az alábbi ábrán. Annyit tudunk, hogy egy férfi és egy nő elment egy étterembe vacsorázni. A nő a nagy melegben öt italt rendelt jéggel, amiből négyet ő maga fogyasztott el, míg a férfi csak egyet. Később a férfi megbetegedett és meghalt, az orvosok szerint mérgezés áldozata lett. De itt van a csavar: a nő életben van. Hogyan lehetséges ez?

Az volt az első gondolatod, hogy a nő a tettes? Eláruljuk, hogy nem erről van szó! (Fotó: themindsjournal.com)

Azt tanácsoljuk, hogy nézd meg közelebbről a képet!

Ha kifog rajtad a feladvány, adunk egy kis segítséget a nyomok feltárásához. A megoldás része, hogy a nő gyorsan húzta le az italokat, míg a férfi szép lassan kortyolgatta el a sajátját…

Az alábbiakban pedig eláruljuk a megoldást!

Szabad a gazda?

A méreg, mint kiderült, a jégben volt! Mivel a nő gyorsan elfogyasztotta italait, a jégnek nem volt ideje feloldódni, így csekély mennyiségű méreganyag jutott a szervezetébe. A férfi viszont hagyta, hogy a mérgezett jég lassan elolvadjon és kifejtse hatását. Még több kvízt itt találsz!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás